сряда, 17 февруари 2016 г.

Totally Should’ve TAG

Източник: http://weheartit.com
Противно на очакванията ми, с напредването в новата година идеите за блог постове не се изчерпват, а по-скоро идват във всеки удобен случай. В процес на писане на много съм, но днес отново ще разнообразя с таг въпроси, които обиколиха цялото четящо общество. Много благодаря на Теди за поканата да го направя!

1. Със сигурност трябваше да има продължение.
Мисля, че от "Ние, останалите, просто живеем тук" на Патрик Нес би излязло много добро продължение, което не се съсредоточава върху не-избраните деца, а именно избраните и тяхната история, която в оригинала остава на заден план и разказана само в първите абзаци на главите.

2. Със сигурност трябва да има spin-off поредица.
Тенденцията е на този въпрос отговорът да бъде "Хари Потър" заради групичката на Джеймс. Съгласявам се с това.

3. Писател, който със сигурност трябва да напише повече книги.
Нека да започна, пригответе се. Тахара Махи, Рейнбоу Роуъл, Вероника Рот, Сабаа Тахир, Антъни Доер, Маркъс Зюсак и още много, много писатели.

4. Герой, който със сигурност трябваше да бъде с някой друг. 
Ийви от "Ясновидците". Ядосвам се, че през всичките 500 страници нямаше същинска любовна история и последните десет бам! При това с този, който аз не харесвам никак. Тая надежди за втората книга.

5. Със сигурност трябваше да завърши различно.
"Фенка" от Рейнбоу Роуъл. Твърдя, че книгата си е перфекта и така, но много би ми харесало да има по-подборен край, който да представи героите след основните събития, вече обгърнати от своя "щастлив край".

6. Със сигурност трябва да има филм по нея.
"Всички наши места" от Дженифър Нивън и "Разбий ме" от Тахара Мафи. Двете са в коренно различни жанрове, но давам всичко да видя историите им на големия екран.

7. Със сигурност трябваше да има сериал.
Не и по "Реликвите на смъртните", хей! Според мен би се получил страхотен сериал по поредицата на Дженифър Л. Арментраут "Обсидиан". Пет книги с по много действие и обрати във всяка, точно по вкусовете на холивудските екипи, които обикновено разтягат една история, подходяща за два сезона, в шест-седем.

8. Със сигурност трябваше да има само една гледна точка.
Последната част на "Дивергенти" "Предани". Ясно - двете гледни точки са важни за сюжета и особено за края, но пък няма никаква разлика между гласа на Фор и този на Трис. Все едно са един и същи човек. Някакъв такъв безразличен, който обезценява едни от любимите ми герои.

9. Със сигурност трябва да се смени корицата.
С всичките си крайници гласувам за "Пророчеството на гарвана", което освен ужасна,
наистина ужасна корица има и неадекватно име. Все още не съм я прочела, но със сигурност няма да свалям дрешката за книжки, за да не се наложи да се справям с ужаса от това някой да види какъв провал е фотошопът отпред.

Източник: http://n0tenough4you.tumblr.com/
10. Със сигурност трябваше да оставят оригиналните корици.
Пак "Пророчеството на гарвана". Бих казала и тези на "Реликвите на смъртните", защото нашите изглеждат някак роботизирани в сравнение с американските, например. Мотивът е еднакъв, но самото представяне не ме грабва никак.

11. Със сигурност трябваше да има само една книга.
За една книга не знам, но все си мисля, че "Изборът" трябваше да си остане само с основните три книги, тоест да се запази трилогия, вместо Кийра Кас да пише spin-off. Предстои издаването на последната книга, та все още има някаква надежда мнението ми да бъде опровергано. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар