неделя, 6 декември 2015 г.

Книгите, които искам за Коледа - Blogmas #3

Ето ви една история от последния час. В десет без десет се събудих, надигнах крайчето на одеялото, за да видя колко е часа, и веднага се смръщиш. Помислих си, че е понеделник и веднага започнах да се коря, за дето не съм си написала домашните, не съм си навила алармата и закъснявам, че нямам време да се изкъпя, а трябва да тръгна евентуално сама към училище. Но изведнъж спрях и се запитах какво толкова съм правила в неделя че е минала толкова бързо. И започнах да изброявам неща. Само дето не можех да си спомня нищо, освен това, че рано сутринта сестра ми е станала, оправила си е чантата и е тръгнала нанякъде. Погледнах датата и като видях, че е шести, тупнах на леглото разочарована, че имам само два дни да прочета две от книгите на Майте Каранса преди срещата. Но все още не можех да се сетя как, по дяволите, ми е минала неделята. За това се обадих на мама. И познайте. ДНЕС Е НЕДЕЛЯ, не понеделник! НЕДЕЛЯ, НЕДЕЛЯ. Ако някой не го знае - НЕДЕЛЯ Е, не правете като мен и не ставайте, за да се оправяте за училище. Стойте си в легълцето, там е топличко и няма дневник, седем часа уроци и много шум. Просто си останете. 
Сега, вече спокойна, че не съм задължена да стана и да решавам задачи по математика, химия, да правя упражнения по английски и да изпълнявам норматив по физическо, си стоя на топло, гледам Влогмас клиповете на много от любимите ми ютубъри, чета постове с подобна тематика и между това препускам из тъмблър. И... току-що погледнах към коледния календар и осъзнах, че не съм си изяла шоколадчето. Нищо, след малко. 

Източник: tumblr.com
Темата, която избрах за днешния пост, е "Книги, които искам за Коледа". (този списък ще бъде
или твърде кратък, или свръх дълъг, бъдете готови.) Много от тях вероятно ще си купя сама от Панаира на книгата в НДК, който започва на осми, а за другите сигурно ще помоля роднини, които все още не са разбрали, че единственото, което искам за празниците, е купчина с книги. 
Съвсем скоро някъде, може би в някой блог, видях "Мисия Коледа" от Ани Сандърс и веднага я добавих списъка си за пазар. Искам да засиля коледното настроение, а знам много малко романи с празнична тематика. Не съм особено наясно със сюжета на конкретния, но в духа на коледните изненади съм склонна да пробвам. Следващото четиво, което съм набелязала, е "Морето на спокойствието" от Катя Милей. Ревютата на Ана и Кая ме запалиха по нея, струва ми се интересна. Със сигурност ще е една от първите, които ще потърся на панаира. 
Буквално цяла година чакам "Зима" от Мариса Мейър да излезе и стискам палци да я намеря на щанда на издателство "Егмонт" следващата седмица. Миналата Коледа лежах под елхата, за да се грея на парното, и четях с огромен интерес третата книга от поредицата, "Крес", която е и една от най-любимите ми за всички времена. За това нямам никакво търпение за новата и стискам палци да ми хареса също толкова.
Все повече и повече чувам за "Белжар" от Мег Уолицър. Първоначално не мислех да я включвам в този списък, но се поразрових из ревюта и мнения на хора в българското блог общество и реших да я взема в ситуация, в която ми остават пари или просто имам нужда да купя книга. И да, аз доста често имам тази нужда, познахте. 
"Ясновидците" от Либа Брей ще се прибере с мен у дома независимо от обстоятелствата. Чакам да я издадат в България от твърде много време. Чела съм само една друга книга на авторката, но ми е достатъчна, че да започна и с тази поредица. Освен това - не знам, дали вие знаете, но корицата на българската версия е пре-лест-на. 
Говореше се, че Патрик Нес ще идва в София за Панаира на книгата. Не знам информацията да е ъпдейтната, няма информация за дата и час, но това не ми пречи да пожелая новата му книга, издадена тук - "Освен този живот"
Планирам да си купя и четвъртата част от поредицата "Пърси Джаксън и Боговете на Олимп" от Рик Риърдън, която сигурно ще завърша преди да дочета "Магнус Чейс и Боговете на Асгард". "Битката при лабиринта" е една от двете книги, които най-много желая за Коледа. Втората е (барабани, моля) "Игра на тронове" от Дж. Р. Р. Мартин! От твърде много време искам да си я взема и чувствам, че времето ѝ настъпи. Освен това мина достатъчно много време от сериала и историята ще ми бъде достатъчно интересна. 
Това са всички заглавия, за които се сещам в момента. Разбира се, по време на обиколката на НДК ще има още много други попадения (като например "Ангел с часовников механизъм от Касандра Клеър - току-що се сетих за нея! Ще си я взема задължително!) и със сигурност отново ще се прибера с десет торби и пари, колкото да си хвана метрото. Но какво да се прави. Вие имате ли списък с книги, които желаете за Коледа? Ако да - коя се надявате да получите най-много?

5 коментара:

  1. Напълно те разбирам и на мен ми беше трудно сутринта да стана от леглото :дд. Много хубав пост както винаги. :)
    П.П. Имам същия коледен календар. :)

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесен пост. :)
    Относно въпроса ти - да, разбира се :D изключително кратък е, тъй като съм на принципа "чети каквото ти падне", но задължително искам "Ейнджъл" на Джос Стърлинг, "И заживели щастливо" на Кийра Кас.. а с най-голямо нетърпение, обожание, отдаденост и неотстъпчивост чакам "Скълдъгъри Плезънт - Смъртта на светлината", която ще я има на коледния панаир.. за жалост не знам кога ще я видя и по рафтовете в книжарниците, но се надявам да е непосредствено след самото излизане, тъй като.. ъм, в противен случай ще издивея :D
    Както и да е, надявам се да драснеш някой и друг пост, относно покупките си от панаира ;3

    ОтговорИзтриване
  3. Добри избори, а за "Уинтър" и аз се надявах още в края на Ноември да излезе (както беше по план), но започвам да губя надежда, защото няма никакви новини около нея. О, и благодаря, че ми напомни и аз да си изям дневното шоколадче. ;)

    ОтговорИзтриване
  4. Реликвите на смъртните е много хубава поредица, няма да съжаляваш ако я прочетеш. Сега съм на последната книга и се надявам Касандра да не обърка нещо на финала:Д Една от книгите, които искам е ,,И заживели щастливо,, (мисля че така беше) на Кийра Кас. Искам отново да се ,,срещна,, с героите от тази невероятна поредица. :))

    ОтговорИзтриване
  5. Задължително трябва да прочетеш поредицата "Скълдъгъри Плезънт". Чел съм Пърси Джаксън и Хари Потър, спокойно мога да кажа, че ги надминава и двете!!!

    ОтговорИзтриване