неделя, 2 август 2015 г.

Mid-Year Book Freak Out TAG

Via: Tumblr.com
Преди няколко дни започнах превода на този таг, но много се зарадвах, че работата ми отпадна, след като видях, че съм тагната от Кая да го направя. Enjoy.

1. Най – добрата книга, която си прочел/а досега през 2015
През тези седем месеца прочетох страшно много добри книги като "Друговремец", "Нощният цирк", "Онова лято", "Всички наши места"... Но книгата, която ме остави без думи и за която все още мисля (и чакам продължение с огромно нетърпение), е "Въглен в пепелта" от Сабаа Тахир.


2. Най – доброто продължение, което си чел/а досега през 2015
"Възпламени ме" от Тахара Мафи е на върха на класацията. В сравнение с много, много последни книги, тази беше също толкова въздействаща, колкото първата, богата на действие, обрати и моменти, които крадат дъха.

3. Новоиздадени книги, които искаш да прочетеш, но все още не си
"Алената кралица" от Виктория Айвярд. Новоиздадена в Америка, но на практика не и тук - до колкото знам се очаква българският превод да бъде пуснат този месец.

4. Най – желани предстоящи издания през втората половина на годината
В момента нямам търпение да прочета "Fangirl" от Рейнбоу Роуъл, "Алената кралица" от Виктория Айвярд, "Winter" от Мариса Мейър.

5. Най – голямо разочарование
"Животът, какъвто го познавахме" от Сюзан Бет Пфефър. Очаквах страшно много от книгата, но в крайна сметка не ми хареса изобщо. Липсваше какъвто и да било екшън, а историята на главната героиня не беше нищо забележително. В крайна сметка ми писна да чета за това как храната им свършва със страници. 

6. Най – голяма изненада
"Къде си, Бернадет" от Мария Семпъл. Не бях сигурна дали ще харесам книгата въпреки високите си очаквания, за това се и изненадах, когато в деня след прочитането разказах на всичките си приятели за нея и започнах тайна агитация да я прочетат също.


7. Любим нов автор (с дебютна книга или нов за теб)
Това трябва да е Дженифър Нивън, авторката на "Всички наши места". Тази жена притежава много красив, но и непринуден, стил на писане.

8. Нов герой, по когото си падаш
Джейми Фрейзър от "Друговремец" на Диана Габалдон. Обичам Джеймс още от сериала (да, изгледах го целия преди да прочета книгата), но персонаът от страниците закрепи любовта ми към младия шотландец. И сега стоя до посред нощ, за да рисувам актьора.

9. Най – нов любим герой 
Кенджи от трилогията "Разбий ме" от Тахара Мафи. В първата книга нямах положително отношение към него, не ми беше смешен и оригинален, но в следващите две книги, вече като от части главен герой, го видях в друга светлина и оцених приноса му към общата картина и настроението на произведението.

10. Книга, която те е разплакала 
"Всички наши места" от Дженифър Нивън. Последните няколко страници са измачкани от няколко сълзички. 

11. Книга, която те е зарадвала
"Рисунка за Айла" от Стефъни Пъркинс, защото част от действието се развива в Барселона, а Барселона е най-любимото ми място то всички любими места на тази планета.

12. Любима книга, превърната във филм, който си гледал/а тази година
"Бунтовници" от Вероника Рот. Обожавам книгата, но не приемам филма, тъй като сценаристите са решили, че не е нужно да се придържат към написаното, и почти нищо не съответства с вече съществуващата на хартия история на Трис. Като отделен филм, не по книга, става, но...

13. Любимо ревю, което си написал/а досега през годината
Мисля, че най-любимото ми ревю, е това на "Елинор и Парк" от Рейнбоу Роуъл, което написах през февруари. Ако желаете да го прочетете, кликтене тук.

14. Най – красивата книга, която си си купил/а досега (или си получил/а)
"Наследницата" от Кийра Кас. Няма човек, който да отрече, че кориците на тази поредица са едни от най-красивите съществуващи. И определено са най-красивите в моята библиотека.

15. Кои книги имаш нужда да прочетеш до края на годината
Като за начало имам нужда да прочета поредицата на Рик Риърдън "Пърси Джаксън и боговете на Олимп". След това "Окончателна директива" от Джеймс Дашнър, "Посланическото градче" от Чейна Миевил, "Дни на кръв и звездна светлина" от Лейни Тейлър, "Fangirl" от Рейнбоу Роуъл и "Winter" от Мариса Мейър.

На свой ред тагвам Ана, Криси и Гери.

Няма коментари:

Публикуване на коментар