неделя, 15 март 2015 г.

Не daily, а weekly пост

Вчера майка ми седна срещу мен и ми каза, че иска нов пост и че ѝ е писнало две седмици да влиза и да не намира нищо ново. (Всъщност после продължи с "Имаш двойка по математика", за да ме газира, и ми купи "Хари Потър и Нечистокръвния принц".) Това е причината да прибягна до кратичък daily пост. 
Напоследък нямам особено време да пиша тук въпреки огромното желание. Невероятно амбицирана съм за каквито и да е постове, най-вече ревюта, но както съм казвала и преди, причината да не пиша е "Хари Потър". Това скоро ще свърши, на предпоследната книга съм. Обмислям идеята за цялостно "ХП" мнение, как се чувствам след поредицата, нещо като гигантско ревю-мнение, но ще реша след "Даровете на смъртта", защото ми мирише, че ще е емоционална бомба. То и сега е...
Както и да е. Изминалата седмица беше приятна, но следващата се очертава твърде натоварена откъм тестове. Само в понеделник и петък (Слава Богу) ще съм свободна, но през останалите дни ще имам по най-малко два теста/изпитвания. В процес на усилена подготовка за всички тях съм, макар и с доста малко желание. Само се надявам всичко да мине бързо и безпроблемно. И с хубави оценки, разбира се. 
Тази седмица имахме родителска среща. Не е честно да не говорят персонално за учениците, какъв е смисълът иначе? Всички и без това казват едно и също - как нивото ни е рязко различно, как не се учи, как телефони, това-онова. И винаги общо. Колко по-забавно и интересно ще е, ако казват този и онзи какво прави. Между другото, много исках да присъствам на тази среща (в моето училище е позволено, а има преподаватели, които дори отказват да говорят с родителите ако няма дете. Например Челиева, госпожата ми по химия, каза, че ако някой тръгне да говори с нея ще извади едно листче, ще напише няколко синтезки и много бързо ще стане ясно защо са ни такива оценчиците.), но не отидох, защото трябваше да уча по нещо за следващия ден. (Така и не го направих, учих на сутринта.)
Страх ме е от резултатите от втория кръг на олимпиадата по испански, защото имам чувството, че съм се провалила с гръм и трясък. Тоест знам, целия вариант беше безобразно отвратителен. Четири пъти четох текста за разбиране, за да схвана какво пише, а да не говорим какво направих със съчинението. Думите ми бяха малко в повече... Предполагам тази седмица резултатите ще са на лице, за това сама си стискам палци, макар че ми е болезнено ясно, че трети кръг ще видя през крив макарон. 
Чак сега се сетих (6 часа след като започнах този пост.), че в началото на седмицата получих и колета от Мони. И толкова много обичам всичко от него! Както винаги е уцелила най-любимите ми неща, даже ми е купила "Ние, лъжците" (тук няма как да пренебрегна яката намеса на Зин, приех го като заговор.;)). Не мога да реша коя е любимата ми част от swap box-а, а даже нямам думи да опиша колко много се радвам. От сега казвам, че всичко от кутията ще е в следващия пост с месечни любими.
Сега отивам да си направя кафе или чай, и да почета. Или евентуално да поуча по история, например. Бях забравила, че в събота сме на училище също... As I said, ще бъде натоварена седмица. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар