събота, 28 февруари 2015 г.

February Favorites

Докато разглеждах любимите си за този месец продукти си дадох сметка колко малко нови неща съм изпробвала, а също - колко бързо мина времето. Отново. 
Месецът беше хубав за някои неща, а за други - не чак толкова, и честно казано не знам дали се радвам, че свърши, или се ядосвам малко повече, че дните се изнизват пред очите ми по-бързо, от колкото ми се иска. Но което и от двете да е, не четете поредния daily пост, а такъв за месечните ми любимци, за това се съсредоточавам върху темата. 

Козметика.
През февруари не експериментирах с много продукти, а новите, които виждате на снимката и за които сте на път да прочетете, заплашват да се превърнат в all time favorites (с риск да ви доскучае да четете за тях всеки месец).
След като Мони ми подари за Коледа лосиона за тяло на I love... реших да изпробвам и други продукти на марката. Спрях се на този душ гел с миризма на малина и къпина, който меко казано обожавам. Не прави толкова хубава пяна, колкото уникална е миризмата му. Изненадана съм колко дълго време остава по кожата тя. За съжаление обаче се хаби сравнително бързо дори при мен. А аз обикновено съм крайно пестелива и мразя нещата ми да свършват. Опаковката взех от дрогерии DM на цена около 10 лева. 
Спиралата "Great lash" виждате за втори път в месечен пост за любимци, което със сигурност ви навежда на мисълта, че я обичам ужасно много. Заедно с тази на Golden rose. Всяка сутрин водя борба със себе си коя от двете да използвам, правят миглите ми да изглеждат страхотно, а "Great lash" дори без предварително извиване. 
Не много отдавна се сдобих с този гланц за устни на Flormar, който до колкото знам е от нова линия. Ароматът, който избрах, е на черница. Нещо интересно и което ме привлече именно в този продукт е лилавият му цвят, който не е обичайно пигментиран като при червилата. Тук също има покритие, но не е толкова наситено, усещането върху устните е точно като с най-обикновен гланц и мирише страхотно. Единственият недостатък според мен е, че цветът изчезва сравнително бързо. Продуктът може да намерите навсякъде, където има щанд на марката на цена около 7 лева. 
Последното нещо, което виждате от дясната страна на снимката, е новият ми най-любим крем за ръце. Води се "професионален" и го взех от маникюристката ми, която всеки път ми даваше мъничко след работа над ноктите. Мирише приятно, оставя кожата мека, не омазнява твърде много. 
Като споменах маникюр, този месец си направих нещо по-различно от обичайното (което утре ще сменя, ноктите ми вече израснаха). Лакът е комбинация от черен гел и най-обикновено златно, и брокат, но ми изглежда супер красиво и малко ще ми лисва. 



Книги.
Момичетата от нашата "блогърска групичка" един вид ме запалиха по това да започна да чета поредицата "Хари Потър", макар и не директно, за това този месец тези книги бяха главното ми четиво. Преди около час, вече след като снимах снимките за този пост, прочетох "Хари Потър и Огненият бокал", за това четвъртата част не присъства, но трябва да се има под предвид. Респективно, "Хари Потър и Философският камък", "Хари Потър и Стаята на тайните" и "Хари Потър и Затворникът от Азкабан" са първите три любими книги за Февруари. Съмнявам се някой от вас да не ги е чел, а ако има такъв - какво чакате? Аз си загубих времето, не го правете и вие!
Прочетох само още една отделна книга, която не е част от поредица и за която сигурно сте чели ревюто в блога ми "Елинор и Парк" на Рейнбоу Роуъл. Няма да разказвам и тук мнението ми, ако ви е интересно кликтене тук, за да прочетете цялото ревю. 

Филми.

Февруари е слаб месец, що се отнася до филмите. Единствените, които гледах, са "Love, Rosie" - напоследък много нашумял, "50 нюанса сиво", няколко стотин пъти по-известен, може би, и "Evil dead" - една от грешките ми. 
Харесах "Love, Rosie" ужасно много. Не съм чела книгата и се чувствам неподготвена за изказванията си, но харесах подбора на каста, историята, играта и... обстановката и чувствата на филма като цяло. 
"50 нюанса сиво" също ми хареса, при това много. Мислех да напиша пълно ревю на филма, но го отложих, защото в следващите дни ще отида да го гледам за втори път. Но на кратко - изненадах се. Дакота Джонсън се е справила брилянтно с изграждането на безхарактерната Анастейжа, режисьорът е свършил повече от блестяща работа, като обработка няма да говоря, а музиката на филма е подходяща, зарибяваща и вече моя любима. Изключително съм изненадана и доволна от крайния резултат, също и щастлива, че той не е непотребен, в сравнение с книгата. 

Музика.

За настроение.
Втори кръг на олимпиадата по испански, клуб по литературно писане, музика, спане до късно, новият ми телефон, който все още си няма име, подготовката за "Swap box" с Мони, декориране на органайзера, почивната седмица на мама (защото всеки ден си излизахме някъде и си прекарвахме прекрасно), Старбъкс, шопинг, сезонни намаления, затоплящото се време. 

2 коментара:

  1. Много готин пост, супер приятно ми беше да го прочета! Маникюра ти е много красив наистина иии всичко в графата 'За настроение' звучи прекрасно <3 Пожелавам ти още по-хубав март! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Кали! Радвам се, че ти е било приятно!
      Слънчев и много усмихнат Март! <3

      Изтриване