четвъртък, 4 декември 2014 г.

#Blogmas4

Очаквах на четвърти, когато трябва да кача снимка на времето, да има пухкав бял сняг и вън да прилича на Декември, но си оставаме с голите клони на дърветата и мъглата. 
И все пак денят беше доста приятен, главно защото имам само шест часа в училище, а последният не правихме нищо изобщо, тъй като интернетът спря и нямаше как да довършим презентациите. Падна ми се най-глупавата тема "Световни търговски марки". Какво по-точно мога да напиша? Да сложа логото на Кока Кола и са кажа, че е създадена през 19 век? Ами това направих. Заедно с Линд, Мак Доналдс, Джак Даниълс и... стигнах до четвъртия слайд. Срамувам се. Обикновено правя презентации страшно бързо и качествено, но този път темата страшно много ме прецака. Само петнадесет минути се опитвах да избера някой от глупавите дизайни, подходящ за текста... На мен това, а на другите "Мадрид", "Барселона", "Венеция"... окей, ще го запомня. 
Снощи пуснах поста доста рано, а след това ставаха забавни неща. Като например боят с пантофите ми - кучета. Баща ми се беше скрил зад рамката на леглото, а аз - зад стола, и се замеряхме, заливайки се от смях. Не ми стигаше въздух и корема ми толкова ме болеше, че на няколко пъти просто го оставих да запрати кучетата право в лицето ми. Вие да видите с какъ глим ми се наложи да ходя до Декатлон. Размазан. Целия ми молив беше навсякъде, все едно съм плакала два-три часа. Привлекателно, и още как.
Днес след училище с баща ми, който е почивчица (привет, знам, че четеш), направихме страшно приятна пазарна обиколка, от която се измъкнах с нова Коледна звезда. Това е цвете, не буквално или... звезда за елха. Онова красивото коледно цвете. Искам още няколко. Цяла градина, моля ви. 
Добавих още една книга към коледния списък с подаръци - "Живота, какъвто го познавахме". Като зяло съм привърженичка на всички пост-апокалиптични YA романи и няма начин да подмина този. Със сигурност съм чувала за него някъде по сайтовете, но... е, радвам се, че в последно време превеждат доста интересни книги, всички издателства. Но правяс сложен избора ми между макс три книги от изложението. Което наближава. Тази година смятам да направя цял отделен пост за преживяването в НДК, стига да не забравя да си взема камерата, преди да изляза. Все още нямам идея дали ще ходя с приятели или с нашите. Вторият вариант е за предпочитане, защото ще имам малко по-свободен бюджет, но както се развият събитията... 
Плановете ни са в понеделник да украсяваме стаята. Кабинетът по природни науки вече е като коледна лаборатория за дисекции на жаби, но не можем да откраднем гирляндите, нито елхата и лампичките, защото Челиева ни заплаши. Честно казано не помня какво точно каза... а, да. Когато казахме, че ще ги откраднем, тя стана и изкара една огромна дървена показалка, мина през чиновете и ни каза, че ще се запознаем  с нея лично ако докоснем някоя топка. Познайте кой ще страни от украсата следващия месец. Десети "В" клас.
Преди година-година и половина бях полудяла по играта Cookie clicker, ако това може да се нарече игра. Манията се завърна. Снощи си изтеглих приложението за телефон, а днес за 4 часа направих 3 милиарда бисквитки. Отчетено направените ми кликвания са 5200, а графиките ме карат да искам да си купя кутия с бискитки и да ги изял.
Ааааз... утре имам класно. И не мога да разбера едно нещо. Даде ни да разработваме темите преди две седмици, натиска ни да ги пишем нашата госпожа, и сега не може да ги използваме. Ами... аз като цяло не мога да напиша нищо по-интересно и различно, но... какъв е проблема да използвам написаното най-малко като чернова, при положение, че всичко съм измисляла сама и всяка една мисъл принадлежи на мен? Объркана и тъжна. Утре ще бъде труден ден. Много искам да мине бързо и да си почита, защото заедно с това е и петък. Обичам петъци почти толкова, колкото желирани бонбони.
Искм да си направя голям списък с коледни филми, които да гледам през ваканцията, за да имам оправдание да не чета "Граф Монте Кристо". Може би вие знаете някои интересни? Всъщност кои са вашите любими коледни филми?
Ениуей, трябва да ставам, за да се оправя за утре, да донауча нещата за презентацията и да обиколя още няколко пъти нервно стаята, в името на ЛИС-а по литература. Лека нощ на вас и приятен петък?

Няма коментари:

Публикуване на коментар