петък, 12 септември 2014 г.

4 начина да извлечете най-много от часовете #BackToSchool

В основата на всяко едно дълготрайно знание от учебник стои не само самостоятелната подготовка у дома (качественото четене, учене и подготовка на домашни), а и всичко, което възприемате в час. Това, разбира се, не зависи само от вас - опира до преподавателя и начина, по който ви го поднася. Но колкото и неприятно да е, думите са основата на всичко, и има няколко неща, с които можете да помогнете на себе си в извличането на най-добра информация от уроците. Ще ви дам четири трика, достатъчни да повдигнат оценката ви значително и да ви приближат към най-добрия възможен резултат. Приятно четене! 

1. Правете качествени записки.  
- Без ненужни и безсмислени неща.
- Опитвайте се да пишете всичко със свои думи, така ще го усвоите по-лесно.
- Ако използвате напечатани бележки рисувайте по листата, подчертавайте, направете го цветно, така че окото да привикне и да запомни кой цвят при коя точка е. 
- Ако бележките ви са на листа, отделни от тетрадката, не забравяйте да ги прибирате и пазите! Така в края на срока, когато учителите поискат да видят какво сте правили през часовете им, че можете да покажете целия си труд в папка/джобче. 
2. Задавайте въпроси.
- става въпрос за вашата оценка, за вашите знания, питайте каквото интересува вас, не това, което би искал да чуе учителя или което би помогнало на някой друг. Самата заинтересованост ще създаде положително впечатление. 
3. Участвайте в часовете.
- Запомняте нещата по-бързо, когато ги кажете на глас, защото реално мислите за тях и се опитвате да ги разберете, питайки или отговаряйки на въпроси. 
- Също така учителите ще забележат усилията и това, че се опитвате да разберете колкото се може повече неща. Автоматично влизате в графата "добри ученици".
4. Не изоставайте с уроците, четенето и задачите.
отлагане = най-големият ви враг
- Ако имате възможност да напишете домашното в деня, в който ви е дадено - направете го, така ще остане време за по-интересни неща. Няма нищо лошо в ученето в петък след училище. По-добре е, от колкото да спрягате глаголи в неделя през нощта. 
- Колкото повече отлагате, толкова по-малко помните от нещата, които са изречени в клас по темата. Това ограничава възможностите за пълноценно домашно, изработка на планове и т.н. 

Има още и още неща, които биха ви помогнали, но според мен и моя опит това са главните и до някъде достатъчни, за да се справите приемливо през новата учебна година. С минимални усилия. Така дори и само внимавайки в час, вместо да си играете с дъвката, която сте увили в хартийка, бихме се справили блестящо. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар